Spread the love

Υλικά

  • 1 μέτριο χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Πλένετε το χταπόδι καλά και του αφαιρείτε το στόμα, τα μάτια και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Tο βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό (θα βγάλει από μόνο του νερό).

Bράζετε σε χαμηλή φωτιά (με κλειστό το καπάκι) για 25 λεπτά. Χύνετε το νερό που θα βγάλει το χταπόδι.

Pροσθέτετε το λάδι, το κρασί, το πιπέρι, το κρεμμύδι και τη δάφνη.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί γύρω στα 45 λεπτά (εξαρτάται από το αν το χταπόδι είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο).

Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα κρασί (μην προσθέσετε άλλο νερό).

Για 6 άτομα

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.2/10 (13 votes cast)
Χταπόδι Κρασάτο, 7.2 out of 10 based on 13 ratings