Spread the love

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 700 γραμ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1\2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1\2 ματσάκι άνηθο
  • 1 κουταλιά σάλτσα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνετε τις σουπιές (αν είναι φρέσκες θέλουν καθάρισμα), κόψτε τις σουπιές κι ανακατέψτε τις ώσπου να φύγει το νερό τους.

Ρίξτε το κρασί, την σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε ξανά. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσουν.

Όταν οι σουπιές μαλακώσουν αρκετά ρίξτε το σπανάκι και τον άνηθο, και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει 20 λεπτά περίπου, ώσπου να πήξει η σάλτσα.

Πασπαλίστε με λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι και σερβίρετε.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)
Σουπιές με σπανάκι, 8.2 out of 10 based on 5 ratings