Spread the love

Υλικά

  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κούπες έτοιμη σάλτσα ραγού (μαρινάρα)
  • 420 γρ. καλαμπόκι από κονσέρβα
  • 4 κουταλάκια τσίλι, σε σκόνη
  • 6 μεγάλες τορτίγιας
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί ρεγκάτο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τον κιμά, ώσπου ν’ αλλάξει χρώμα και ν’ ασπρίσει. Κρατήστε τη μισή σάλτσα ραγού και ρίξτε την υπόλοιπη στην κατσαρόλα μαζί με το καλαμπόκι και το τσίλι. Ανακατέψτε, σκεπάστε και σιγοβράστε 10′. Κατεβάστε από τη φωτιά. Σ’ ένα ταψάκι 20×30 εκ. καλά λαδωμένο, στρώστε 2 τορτίγιας, απλώστε το μισό από το μίγμα του κιμά και το μισό υπόλοιπο τυρί. Στρώστε τις υπόλοιπες 2 τορτίγιας και περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 45′, πασπαλίστε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και συνεχίστε 10′ ακόμη το ψήσιμο ή ώσπου να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό γαρνιρισμένο με φρέσκο κόλιαντρο.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Λαζάνια μεξικάνα, 7.8 out of 10 based on 4 ratings