Ένα νόστιμο και διαφορετικό ριζότο από την ιβηρική χερσόνησο

Το Ισπανικό Ριζότο που έφτιαξα με την συνταγή που σας δίνω.

Το Ισπανικό Ριζότο που έφτιαξα με την συνταγή που σας δίνω.

Υλικά:

3 φλιτζάνια ρύζι βρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κομματάκια
1 κουταλιά σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μικρή πράσινη πιπεριά, σε κομματάκια
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, σε κομματάκια
1 μικρή κίτρινη πιπεριά, σε κομματάκια
2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράστε το ρύζι και διατηρήστε το ζεστό.Ζεστάνετε το λάδι σ’ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και ύστερα από 1 λεπτό τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Σκεπάστε το σκεύος και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά.Στη συνέχεια, ρίξτε στο τηγάνι το ρύζι και ανακατώστε.
Σκεπάστε το και αφήστε το για 1 λεπτό.Βάζετε αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

* Μπορείτε να το γαρνίρετε με μαΪντανό ή κάτι άλλο της αρεσκείας σας.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/10 (8 votes cast)
Ριζότο Ισπανικό, 3.3 out of 10 based on 8 ratings