Spread the love

Υλικά

  • 600 γραμ. αλεύρι άσπρο(φαρίνα)
  • 400 γραμ. σιμιγδάλι χονδρο
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • ¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1φακελάκι στεγνή μαγιά
  • 3 κουταλιές σουσάμι
  • 2-3 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ζεστό νερό μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.

Πλάστε ένα στρογγυλό ψωμί και βάλτε το σε λαδωμένο ταψί μέχρι να ανέβει στη συνέχεια ψήστε στους 180ο μέχρι να ροδίσει.

Δημιουργήστε φρατζόλες ή βάλτε το σε φόρμα.

Προσέξτε να μην παραγίνει το ψωμί αυτό.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.2/10 (12 votes cast)
Ψωμί μοναστηριακό, 5.2 out of 10 based on 12 ratings