Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή με υλικά που τα έχουμε πάντα σπίτι μας και ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά.Γεμιστό ψωμί

Υλικά:

  • 1 ψωμί ( μέτριο )
  • μισό κιλό τυρί
  • 10 με 15 ελιές
  • 1 ντομάτα
  • λίγο λάδι
  • λίγο ρίγανι
  • λίγο πιπέρι

Ψωμί έτοιμο για ψήσιμο
Εκτέλεση:

Πέρνουμε το ψωμί και το κόβουμε από πάνω έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα καπάκι.

Βγάζουμε λίγη ψίχα από μέσα αλλά όχι πολύ κάνουμε μια φωλιά.

Σε ένα μπωλ τρίβουμε  το τυρί, κόβουμε σε κομματάκια τις ελιές, την ντομάτα, στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μπαχαρικά.

Τέλος ρίχνουμε λίγο λάδι περίπου τρεις κουταλιές τις σούπας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφού κάναμε την φωλιά στο ψωμί ρίχνουμε μέσα το μίγμα βάζουμε με το καπάκι ψωμιού και το τυλίγουμε όλο με αλουμινόχαρτο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 με 180 βαθμούς.

Αφού το ψήσουμε το σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και το κόβουμε όπως την τούρτα.

*Προσοχή: Το ψωμί το ψήνουμε για μισή ώρα ή 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο πόσο δυνατά ψήνει.
*Τα υλικά είναι για ένα μέτριο ψωμί, αν το ψωμί είναι μεγαλύτερο αυξάνουμε την ποσότητα.

Ψωμί φωλιά

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Γεμιστό ψωμί, 1.0 out of 10 based on 2 ratings