Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1\2 κιλού εντεράκια
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1\2 ματσάκι μαϊντανό
  • μισή κούπα ρύζι άσπρο (Καρολίνα)
  • 1\2 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 1\2 της κούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα εντεράκια και κόψτε τα σε μακριά  κομμάτια.

Ανοίγοντας λίγο την μία άκρη κάθε κομματιού βάλτε την κάτω από την βρύση και περάστε από μέσα νερό.

Πιέστε με τα δάχτυλα σας να φύγει το νερό που θα παρασύρει μαζί  ότι έχουν μέσα τα εντεράκια. Επαναλάβετε το πέρασμα του νερού 4-5 φορές ώσπου να καθαρίσουν καλά.

Ξεπλύνετε  τα με λίγο ξύδι.

Αχνίστε και ψιλοκόψτε τη συκωταριά και τα εντεράκια.

Ψιλοκόψτε τον άνηθο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια και βάλτε τα σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το λάδι να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε και τα εντεράκια με τη συκωταριά που τα έχουμε αχνίσει  και προσθέτουμε 3 λίτρα νερό, το αλάτι, το πιπέρι  και τα αφήνουμε να βράσουν για 15- 2ο λεπτά περίπου. Ρίχνουμε και το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά περίπου  μέχρι να ψηθεί το ρύζι.

Τέλος κάνουμε και το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμονί και το ρίχνουμε στο φαΐ αφού έχει κρυώσει λίγο.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (7 votes cast)
Μαγειρίτσα, 7.3 out of 10 based on 7 ratings