Spread the love

Υλικά

  • 6-8 ορτύκια
  • 6-8 φέτες μπέικον
  • 3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 φέτες μπέικον κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι
  • 3 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 κύβο ζωμό κότας

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και καψαλίζετε τα ορτύκια.

Τυλίγετε το κάθε ορτύκι με μια φέτα μπέικον και το δένετε.

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα πουλιά ωσότου να ροδίσουν καλά.

Βγάζετε τα ορτύκια και τα τοποθετείτε στο καλάθι.

Στο βούτυρο σοτάρετε ελαφρά το κομμένο μπέικον, το κρεμμύδι και το ρύζι.

Προσθέτετε σιγά-σιγά, έτσι ώστε να μη σταματήσει ο βρασμός, το νερό, το κύβο και το πιπέρι.

Μαγειρεύετε το φαγητό για 10-12 λεπτά.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (4 votes cast)
Ορτύκια με ρύζι, 7.0 out of 10 based on 4 ratings