DSC00306

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια
  • 250 γρ μυζήθρα
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 6-8 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 1/2 κ.σ βούτυρο.

Εκτέλεση

Αρχικά ξεκινάμε να κάνουμε μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε σιγά σιγα το αλέυρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα ώστε να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Εφόσον αρχίσει να πίζει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα μπόλ βάζουμε την μπεσαμέλ και προσθέτουμε την μυζήθρα και την γαλοπούλα. Αφού έχουμε ξεπαγώσει καλά τα φύλλα κρούστας , τα κόβουμε σε ροδέλες και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ανοίγοντας τα όσο μπορούμε έστι ώστε να μην λασπώσουν κατά το ψήσιμο. Σε ένα λαδωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασνένο φούρνο στους 180 oC ώσπου να ροδίσει.

Καλή σας επιτυχία…..

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Τεμπελόπιτα, 10.0 out of 10 based on 1 rating