DSC00307

 

Υλικά

  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή ή νωπή
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας σφιχτή

Γέμιση

  • Λουκάνικα mini  ή ζαμπόν/κασέρι ή μυζίθρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγία με το γάλα (χλιαρό το γάλα) και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Αφού ανακατέψουμε προσθέτουμε μικρή ποσότητα αλεύρι, τη ζάχαρη , το αλάτι και το αυγό. Ομοιογενοποιούμε το μείγμα και εν συνεχεία προσθέτουμε λίγο λίγο το αλέυρι εώς ότου γίνει η ζύμη μας σφιχτή. (Προσοχή η ζύμη να είναι λαδέρη και μέτρια σφιχτή).

Αφού φτιάξουμε την ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια όσο μία παλάμη. Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε με τον πλάστη να δημιουργηθεί ένα φύλλο περίπου σε πάχος 0,5 εκατοστό.  Αφού ανοίξουμε το φύλλο το χαράζουμε με το μαχαίρι σε ίσα τρίγωνα. Στο κάθε φύλλο βγάινουν περίπου 8-10 τριγωνάκια.  Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε την γέμιση στο πλατή μέρος του τριγώνου και τυλίγουμε σε στύλ κρουασάν. Αφού τα τυλίξουμε τα τοποθετούμε σε λαδόκολα ή λαδωμένο ταψάκι, τα αλέιφουμε με αυγό και σε κάθε ένα ξεχωριστά βάζουμε από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο έτσι ώστε να κάνουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα κατα το ψήσιμο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 oC  μέχρι να χρυσαφίσουν.

Καλή επιτυχία….

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)