Υλικά για 22-24 κομμάτια:

  • 225 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουπάκι γιαούρτι αγελαδινό
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα.  Βάζουμε το γιαούρτι και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα με ένα κουτάλι και τα ανακατεύουμε ελαφρά.. Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας ή το ταψί και ψήνουμε στους 180° για 35′-40′ λεπτά. Όταν ψηθεί το αφήνετε να κρυώσει και το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη. Εάν θέλετε μπορείτε να το σερβίρετε, βάζοντας επάνω λίγο γλυκό βύσσινο.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (8 votes cast)
Γιαουρτόπιτα, 7.5 out of 10 based on 8 ratings