Ένα υγιεινό σνακ για τη δουλειά ή το σχολείο.

Υλικά

  • 250 γρ. Βιτάμ
  • 60ml  κρασί λευκό
  • 375 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι λευκό
  • 3 καρότα τριμμένα στο ψιλό τρίφτη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Σε περίπτωση που είναι αλμυρό το τυρί μας, προσέχουμε τη ποσότητα του αλατιού. Ανακατεύουμε το μπείκιν πάουντερ με το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά στο μείγμα μας, καθώς και τη κεφαλογραβιέρα. Μετά βάζουμε και το καρότο. Τα ζυμώνουμε και τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου. Πλάθουμε σε μπαστουνάκια ή φτιάχνουμε κρίκους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω σε μία λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15′ – 20′ λεπτά, στους 180° C.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/10 (7 votes cast)
Αλμυροί Κρίκοι με Καρότο, 4.9 out of 10 based on 7 ratings