Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 ποτήρια λευκό ξίδι
  • 200 γραμμ. ζαμπόν
  • 200 γραμμ. γραβιέρα
  • 4 κουταλιές μαγιονέζα
  • 2 σφιχτοί κρόκοι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε λεπτές λουρίδες.

Βάλτε τες να βράσουν 10 λεπτά περίπου σε άφθονο νερό με το ξίδι.

Στραγγίστε τες και αφήστε τες να κρυώσουν.

Κόψτε σε λεπτές λουρίδες το ζαμπόν και τη γραβιέρα και βάλτε τα σε μια βαθιά πιατέλα, προσθέστε τις πατάτες, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε.

Πασπαλίστε με τους κρόκους τριμμένους και σερβίρετε.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
Πατατοσαλάτα με ζαμπόν, 9.3 out of 10 based on 3 ratings