Υλικά:

5 πατάτες
Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή τυρί φέτα
1 αυγό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν

Μεζεδάκι για τσίπουρο...
1 φλιτζανάκι του καφέ φρυγανιά
1 κρεμμύδι μέτριο ξυσμένο
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις πατάτες ρίχνουμε λίγο αλάτι στο βράσιμο.
Μόλις βράσουν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Στη συνέχεια μόλις κρυώσουν τις λιώνουμε με το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υλικά.Αρχίζουμε να τα ζυμώνουμε με το χέρι, θα γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα βάζουμε σε ένα μπωλ φρυγανιά τριμμένη και σε ένα μπωλ χτυπάμε 4 με 5 αυγά.
Αρχίζουμε και κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε όλα σε ένα δίσκο να είναι έτοιμα.Βάζουμε το λάδι να κάψει ( η ποσότητά του να υπολογίσουμε να είναι βουτηγμένες οι κροκέτες )
Βουτάμε πρώτα στο αυγό, μετά στην φρυγανιά και μετά κατευθείαν στο λάδι.Πεντανόστιμα...
Τα αφήνουμε να πάρουνε μόνο λίγο χρώμα και είναι έτοιμα.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/10 (8 votes cast)
Πατατοκροκέτες, 4.9 out of 10 based on 8 ratings