Spread the love

Υλικά

  • 1 κιλό περίπου μπρόκολο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 -3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι του κρασιού, κρασί άσπρο
  • 1 ποτήρι του κρασιού από το ζωμό που έβρασαν τα μπροκολα
  • 1 \ 2 φυλλο δαφνης
  • 2 κροκαδια αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • αλατι
  • πιπέρι
  • 1 \ 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε σε κομμάτια το μπροκολο και το βάζετε στο καλάθι

Ρίχνετε 2 φλιτζάνια νερό στη χύτρα και μόλις βράσει τοποθετείτε το καλάθι πάνω στον τρίποδα.

Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε τα μπρόκολα στον ατμό για 4 -6  λεπτά.

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα.

Προσθέτετε τα κρεμμύδια το κρασί το ζωμό από το μπρόκολα το φύλλο δάφνης και βράζετε τη σάλτσα για 5 λεπτά.

Αφού βράσει αφαιρειτε το φυλλο δαφνης . σε ένα πιατο χτυπατε τα κροκαδια με το χυμό του λεμονιού και προσθετετε σιγά- σιγά τη σάλτσα τη ριχνετε ολη μαζί ξανα στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση.

Βγαζετε την κατσαρόλα  από την εστία και ανακατωνετε την κρέμα γάλακτος  προσθετετε λίγο αλατι και πιπέρι.

Περιχύνετε τα μπροκολα με αυτή τη σάλτσα

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (4 votes cast)
Μπρόκολα με σάλτσα αυγού, 6.8 out of 10 based on 4 ratings