Spread the love

Υλικά

  • 1 κιλό μπάμιες φρέσκες η κατεψυγμένες
  • ξύδι
  • αλάτι
  • ½ κιλό κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • μαϊντανό
  • 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτε
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Καθαρίζετε τις μπάμιες, ως εξής :

Κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι το κοτσάνι, γύρω-γύρω στρογγυλά, αφήνοντας στο πάνω μέρος μια μύτη και χωρίς να φαίνονται οι σπόροι.

Ραντίζετε τις μπάμιες με ξύδι και αλάτι και τις αφήνετε να μείνουν περίπου μια ώρα στον ήλιο. Τις ξεπλένετε καλά και τις στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια ωσότου μαραθούν.

Ρίχνετε τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ, το μαϊντανό και τη ζάχαρη.

Μόλις πάρουν μερικές βράσεις, προσθέτετε τις μπάμιες, αλάτι, πιπέρι, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 5 λεπτά.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Μπάμιες γιαχνί, 9.5 out of 10 based on 2 ratings