Υλικά

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού φούλια (κουκιά) μουλιασμένα, βρασμένα & ξεφλουδισμένα
  • 6 κουτ. σούπας αποξηραμένη μολοχία
  • Βούτυρο
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 8 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ρόκα
  • κύμινο
  • καυτερή πιπεριά
  • φρέσκο κόλιανδρο
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο άνηθο
  • 3 κουτ. σούπας πράσο
  • 8 κουτ. σούπας ζωμό από κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα , ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο πράσο και ανακατεύουμε και σωτάρουμε.

Προσθέτουμε τα φούλια και τα αφήνουμε να σωταριστούν καλά.

Προσθέτουμε το ζωμό από το κοτόπουλο (τόσο όσο να σκεπαστούν τα φούλια & λίγο παραπάνω), ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τον άνηθο, λίγο ζωμό ακόμα και αφήνουμε για ένα λεπτό να βράσουν.

Με μίξερ, χτυπάμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, κύμινο και τη καυτερή πιπεριά.

Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο τη μολοχία και γαρνίρουμε με ροδέλες τηγανισμένο κρεμμύδι, λίγα φυλλαράκια ρόκας και κομμάτια από φρέσκο κρεμμύδι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη καυτερή πιπεριά τριμμένη.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (10 votes cast)
Μολοχία Μπεσάρα, 8.2 out of 10 based on 10 ratings