Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1\ 2 φλιτζάνι λαδί
  • 2 – 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 -3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 1 -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φέτες γραβιέρας

Κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες, τις πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι και της αφήνετε να μείνουν μισή ώρα.

Τις ξεπλένετε καλά και τις στύβετε.

Ζεσταίνετε το λαδί στη κατσαρόλα  και τηγανίζετε τις μελιτζάνες ελαφρά.

Τις βγάζετε από τη κατσαρόλα.

Ρίχνετε στο λαδί τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε.

Προσθέτετε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τις μελιτζάνες, αλάτι και πιπέρι και τον μαϊντανό.

Ανακατώνετε ελαφρά όλα τα υλικά και στρώνετε από πάνω τις φέτες του τυριού.

Κλείνετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε το φαγητό για 4 -6 λεπτά.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (4 votes cast)
Μελιτζάνες λαδερές, 9.0 out of 10 based on 4 ratings