Spread the love

Υλικά

  • 2 φέτες ψωμί για τοστ
  • 500 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 αυγό
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. λάδι για το τηγάνισμα
  • 4 κουτ. σούπας «τσουσκα» η αποξηραμένη κοπανισμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τις φέτες του ψωμιού σε ¼ λίτρου νερού και τις στραγγίζετε.

Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Πλάθετε από το μίγμα μικρά σουτζουκάκια.

Ζεσταίνετε στο τηγάνι το λάδι και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια σε δυο δόσεις.

Σερβίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι αποξηραμένη, κοπανισμένη κόκκινη πιπεριά, που στη Μακεδονία λέγεται «τσουσκα».

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Σουτζουκάκια Μακεδονίας, 10.0 out of 10 based on 1 rating