Spread the love

Υλικά

  • 8 μικρά σνίτσελ από μοσχάρι γάλακτος, ½ εκ. Πάχους
  • 4 ψιλές φέτες ζαμπόν καπνιστό, prosciuto
  • 4 ψιλές φέτες εμενταλ
  • 3 κουτ. λάδι
  • 100 ml άσπρο κρασί (περίπου ½ φλιτζάνι τσαγιού)
  • 2 κουτ. Σούπας φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση

Βάζετε στα σνίτσελ από μισή φέτα Prosciuto και ½ φέτα τυρί.

Διπλώνετε τα σνίτσελ και τα στερεώνετε με 1-2 οδοντογλυφίδες.

Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε τα σνίτσελ 2-3 λεπτά και από τις δυο πλευρές.

Βάζετε τα σνίτσελ σε μια πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.

Αφαιρείτε το λάδι που επιπλέει στην επιφάνεια μ’ ένα κουτάλι, ανασηκώνοντας το τηγάνι από μια μεριά.

Προσθέτετε το κρασί και το αφήνετε να βράσει για 1-2 λεπτά.

Βγάζετε το τηγάνι από την εστία και προσθέτετε το βούτυρο χτυπώντας το ζωηρά με το σύρμα.

Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Περιχύνετε με αυτήν τη σάλτσα τα σνίτσελ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.2/10 (6 votes cast)
Σνίτσελ αλά ρομάνα, 5.2 out of 10 based on 6 ratings