Σε ένα τέταρτο της ώρας, έχετε ένα γευστικότατο ρολό.

Υλικά για 6 μερίδες

  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. Σάλτσα ντομάτας σπιτική ή pumaro
  • Λίγο πιπέρι και αλάτι
  • Βασιλικό
  • 250 γρ διάφορα λευκά & κίτρινα τυριά τριμμένα (επιλογής σας)
  • ¼ κούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 φλυτζάνια φύλλα σπανάκι φρέσκα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°. Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο και το βασιλικό. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά και τη σάλτσα ντομάτας. Δεν τη βάζουμε όλη, κρατάμε ένα φλιτζάνι σάλτσα Το ζυμώνουμε πολύ καλά .Το βγάζουμε και το ζυμώνουμε για 1 λεπτό περίπου. Βγάζουμε το κιμά και με τη παλάμη μας τον πιέζουμε και ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο. Πασπαλίζουμε το κιμά με τα τυριά και απλώνουμε και το σπανάκι. Τυλίγουμε το φύλλο κιμά και το κάνουμε ρολό. Παίρνουμε αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε σφιχτά. Το βάζουμε σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε για μια ώρα περίπου. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και αλείφουμε το ρολό με την υπόλοιπη σάλτσα και το ψήνουμε ακόμη για 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (6 votes cast)
Ρολό κιμά γεμιστό με τυριά και σπανάκι, 5.0 out of 10 based on 6 ratings