Υλικά

  • 3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό ή γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 βρασμένα καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 4-5 βρασμένα σπαράγγια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αρακάς βρασμένος
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακτεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι.

Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά και λίγο πιπέρι.

Προσθέτουμε χλιαρό νερό ή γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα δάχτυλα μας.

Τη σκεπάζουμε με πια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να »ξεκουραστεί» για 1 ώρα.

Προσθέτουμε στη ζύμη τα λαχανικά και το τριμμένο τυρί και τη ζυμώνουμε ξανά.

Το βάζουμε σε λαδομένο ταψί και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (8 votes cast)
Λαμπρόψωμο, 7.8 out of 10 based on 8 ratings