Spread the love
  • 2
    Shares

Υλικά για την βάση

  • 50 γρ. φουντούκι τριμμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • μαρμελάδα βατόμουρο για άλειμμα

Υλικά για την κρέμα

  • 280 γρ. γιαούρτι σακούλας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 φύλλο ζελατίνας (5 γρ.)

Εκτέλεση

Για την βάση:

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και τα πολτοποιούμε έως ότου γίνουν μία μαλακή ζύμη.

Την τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 12-13 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα, κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με κυκλικές και σταθερές κινήσεις.

Προσθέτουμε τη ζελατίνα, που την έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και λιώσει σε ½ φλιτζανάκι του καφέ νερό σε χαμηλή φωτιά.

Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή δηλαδή σε μορφή γιαουρτιού. Ανακατεύουμε απαλά.

Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου μέσα στο τσέρκι.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεφορμάρουμε.

Την καλύπτουμε με μαρμελάδα βατόμουρο.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Μερίδες: 12

Μία συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (11 votes cast)
Τούρτα με λευκή σοκολάτα και γιαούρτι, 6.7 out of 10 based on 11 ratings