Spread the love

Υλικά για τη βάση:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 160 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • ½ κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ.του γλυκού κανέλα
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη

Υλικά για την κρέμα:

  • 1 κιλό φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το πορτοκάλι και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

Ανακατεύουμε με το χέρι και τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.

Ψήνουμε στους 180οC για 45-50 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε το κέικ, ισιώνουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια και το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.

Αδειάζουμε επάνω την κρέμα* και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε προαιρετικά με κανέλα.

*Για την κρέμα:

Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 750 γρ. από το χυμό πορτοκαλιού και τη βάζουμε στη φωτιά.

Στον υπόλοιπο χυμό ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Όταν ο χυμός ζεσταθεί καλά (χωρίς να βράσει), ρίχνουμε το χυμό με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.

Όταν η κρέμα δέσει και αρχίζει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 8-10

Μία συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (16 votes cast)
Τούρτα με κρέμα πορτοκάλι, 7.3 out of 10 based on 16 ratings