Spread the love

Υλικά

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. κορν-φλαουρ
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 ποτήρι και ¾ γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά μπράντι

Εκτέλεση

Βάλτε σε χαμηλή φωτιά μια κατσαρόλα με τη σοκολάτα και το βούτυρο.

Όταν λιώσει η σοκολάτα, προσθέστε το κορν-φλαουρ σαν βροχή, ανακατεύοντας συνεχώς και ριξτε το γάλα, ζεστό.

Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεψτε και αφήστε το μείγμα στη φωτιά για ½ λεπτά ακόμα.

Προσθέστε τους κροκούς έναν-έναν, το μπράντι και τ’ ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα.

Βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα για σουφλέ, βάλτε τη σε ζεστό Μπεν-μαρι και αφήστε να ψηθεί το σουφλέ σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως, ζεστό.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (4 votes cast)
Σουφλέ σοκολάτα, 6.8 out of 10 based on 4 ratings