Spread the love

Υλικά

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 90 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. καρύδια ψίχα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο (40ο C).

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι ν’ ασπρίσουν.

Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύούμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια.

Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στους 160-170ο C για 25 λεπτά ακριβώς.

Το κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

Αφήνουμε να κρυώσει γι αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Μία συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (20 votes cast)
Μπράουνι: υγρό κέικ σοκολάτας με καρύδια, 6.3 out of 10 based on 20 ratings