Spread the love

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 1 1\ 3 κούπα ζάχαρη
  • 4 κουταλιές γάλα
  • 1 1\ 3 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1\ 3 κούπα αλεύρι φαριναπ
  • 1 μπέικεν παουντερ
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 1\ 2 κούπα νερό
  • 6 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από ένα λεμονί

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά από τους κροκούς και χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα ρίχνουμε σιγά σιγά τους κροκους και τα χτυπάμε ελαφρά σε μια λεκάνη.

Ανακατεύουμε αλεύρι το σιμιγδάλι  το μπέικεν την βανίλια το αλάτι.

Αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε και το μίγμα από τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε με το κουτάλι σε αργές κινήσεις και το βάζουμε στο ταψί της κουζίνας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά περίπου.

Βράζουμε και το σιρόπι  καi  το χυνουμε  από πανω

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (4 votes cast)
Ρεβανί, 8.0 out of 10 based on 4 ratings