Παγωτό δαμάσκηνο
Υλικά
- 200 γραμμ. Δαμάσκηνα
- 100 γραμμ. Ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα
- ½ ποτήρι του λικέρ μπράντι
Εκτέλεση
Πλύνετε τα δαμάσκηνα, σκουπίστε τα και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
Βάλτε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ του μίξερ, προσθέστε τη ζάχαρη, το γάλα, το μπράντι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη.
Μετά από 30 λεπτά βγάλτε την κρέμα από την κατάψυξη, χτυπήστε την και ξαναβάλτε τη στην κατάψυξη άλλα 30 λεπτά.
Επαναλάβετε για ακόμη 3-4 φορές μέχρι η κρέμα να παγώσει και να γίνει ένα αφράτο παγωτό.
Παγωτό δαμάσκηνο,
Αφήστε μια απάντηση