Spread the love

Παλιά συνταγή που μου την έδωσε η σπιτονοικοκυρά μου, όταν σπούδαζα στη Λαμία.

ΥΛΙΚΑ για 30 τεμάχια

  • 1 ποτήρι βούτυρο γάλακτος κατσικίσιο
  • 2 με  2½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 1 κρόκο αυγού
  • Ένα ποτηράκι τσίπουρο με γλ.
  • Λίγο ανθόνερο

Εκτέλεση

Μέσα στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο, αφού πρώτα το έχετε λιώσει. Προσθέτετε τη 100 γρ. ζάχαρη άχνη, το κρόκο, το τσίπουρο και τα δουλεύετε για 5 λεπτά. Ανακατεύετε το αλεύρι (αφού το έχετε κοσκινίσει) με το μπείκιν και το ρίχνετε μέσα στο κάδο. Ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα και τα βάζετε και αυτά μέσα. Ζυμώνετε και βλέπετε  αν χρειάζεται άλλο αλεύρι ή όχι. Αν η ζύμη είναι καλή πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε. Τους βάζετε στο ταψί και τους ψήνετε για 20′ -25′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°. Μόλις ψηθούν τους ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη άχνη

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.4/10 (8 votes cast)
Κουραμπιέδες Λαμίας, 6.4 out of 10 based on 8 ratings