Spread the love

Υλικά

  • 500 γρ. καταΐφι
  • 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 100 γρ. γάλα
  • 150 γρ. λιωμμένο βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι προσπαθώντας να το ξεκολλήσουμε για να γίνε πιο αφράτο.

Σ’ ένα μεγάλο ταψί του φούρνου απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι σ’ όλη την επιφάνεια.

Με μια κουτάλα ή πιρούνι ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα. Μ’ αυτό αλείφουμε την επιφάνεια από το κανταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.

Ψήνουμε στους 160-170οC για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε κρύο.

Όταν είναι να το σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 2 λεπτά και περιχύνουμε με αυτό το κανταΐφι.

Σερβίρουμε ζεστό.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Μερίδες: 10

Μία συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (6 votes cast)
Kunefe (καταΐφι με κρέμα τυρί), 6.8 out of 10 based on 6 ratings