Spread the love
  • 10
    Shares

Εύκολο και νόστιμο κέικ που θα καταπλήξει μικρούς και μεγάλους.
Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 600 γρ. (2 φλυτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 ¼ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 250 γρ. (1 ½ φλιτζάνια) ζάχαρη
  • 100 γρ. ( ½ φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
  • 300 ml (1 ¼ φλιτζάνια) ηλιέλαιο
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 380 γρ. (3 κούπες) χοντροκομμένο τριμμένο καρότο
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες ή καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι. Βάζετε στο μπώλ του μίξερ τα αυγά, το λάδι και τη βανίλια και τα χτυπάτε για 45″ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν σωστά τα υλικά και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι. Χτυπήστε σε μεσαία ταχύτητα ακόμη 30″ και μετά ανακατέψτε με την σπάτουλα. Προσθέστε το καρότο, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατέψτε καλά.  Αλείφουμε με λάδι μία φόρμα και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι για να μην μας κολλήσει το κέικ ή χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης χωρίς να προσθέσουμε τίποτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° αντιστάσεις. Βάζουμε το κέικ στο φούρνο και το ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Τρυπήστε με ένα μαχαίρι ώστε να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και το βγάζουμε από τη φόρμα.

Καλή επιτυχία!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (6 votes cast)
Κέικ Καρότου, 5.5 out of 10 based on 6 ratings