Spread the love

Υλικά

  • 2 κιλά πορτοκάλια
  • 4 μικρά λεμόνια
  • 2 λίτρα νερό
  • 3 ½ κιλά ζάχαρη

Πλένετε τα πορτοκαλιά και τα στύβετε. Κρατάτε όλα τα κατάλοιπα και τα κουκούτσια.

Κόβετε τις φλούδες σε ψιλά φετάκια, όπως τα σπιρτόξυλα.

Τα βάζετε στη χύτρα μαζί με το χυμό και το νερό.

Μαζεύετε τα κουκούτσια και τα κατάλοιπα μέσα σε ένα τουλπάνι και το δένετε με ένα σπάγκο.

Βάζετε και το σακουλάκι στη χύτρα και βράζετε τη μαρμέλαδα για 20 λεπτά.

Ανοίγετε τη χύτρα, στύβετε το σακουλάκι μέσα στη χύτρα καλά και το πετάτε.

Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύετε ώσπου να λιώσει.

Βάζετε τη χύτρα, χωρίς να τη σκεπάσετε, πάλι στην εστία και βράζετε τη μαρμέλαδα ωσότου «δέσει», ανακατεύοντας συνέχεια.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/10 (4 votes cast)
Μαρμελάδα πορτοκάλι, 4.8 out of 10 based on 4 ratings