Spread the love

Υλικά

  • 150 γραμμ. Ρύζι
  • 2 ποτήρια γάλα
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 180 γραμμ. Ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο για τη φόρμα

Βράστε το ρύζι με το γάλα και το αλάτι. Κατεβάστε το από τη φωτιά.

Προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύσμα και τους κρόκους έναν-έναν.  Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε μπεν μαρί και προσθέστε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα.

Αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα που ανοίγει και βάλτε το μείγμα στη φόρμα.

Βάλτε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε αμέσως.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)