Spread the love

Υλικά

  • 1 1\ 2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 1\ 2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2  φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι  ψιλό
  • 5 αυγά
  • 250 γραμ. καρύδι τριμμένο
  • 200 γραμ. βιταμ
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικεν παουντερ

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
  • Κανέλα ξύλο

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά στη συνεχεία προσθέτουμε το βιταμ λιωμένο, το σιμιγδάλι το αλεύρι τα καρύδια και το μπέικον.

Το βάζετε σε ένα μέτριο ταψάκι αφού το αλείψετε πρώτα με λίγο βιτάμ και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 35 – 40 λεπτά στους 180 βαθμούς

Όταν η καρυδόπιτα μισοκρυώσει την περιχύνετε με το σιρόπι

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/10 (4 votes cast)
Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι, 3.8 out of 10 based on 4 ratings