Spread the love

Υλικά

  • 6 αυγά
  • ½ λίτρο γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • Βούτυρο για το τηγάνισμα

1 Παραλλαγή

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 8 κουτ. Σούπας στραγγισμένο σε αρακά κονσέρβας

2 Παραλλαγή

  • 4 λουκάνικα κομμένα σε φέτες
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε στενόμακρες λωρίδες

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε με τα 4 πρώτα υλικά το χυλό για την ομελέτα.

Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

Προσθέτετε το ¼ από τα υλικά της παραλλαγής που διαλέξατε.

Τα αφήνετε λίγο να ροδοκοκκινίσουν.

Ρίχνετε από πάνω  το ¼ του χυλού και ψήνετε την ομελέτα μέχρι ν’ αρχίσει να πήζει η επιφάνεια.

Γυρίζετε την ομελέτα με φαρδιά σπάτουλα και την ψήνετε από την άλλη μεριά.

Κάθε φορά που γυρίζετε την ομελέτα, προσθέτετε λίγο βούτυρο στο τηγάνι.

Ψήνετε άλλες τρεις ομελέτες με τον ίδιο τρόπο χαμηλώνοντας ίσως την ένταση της εστίας, αν δεν χρησιμοποιείτε

την αυτόματη εστία.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Ομελέτα, 7.8 out of 10 based on 4 ratings